AGDQ – Världens snabbaste spelare?

AGDQ, även kallad Awesome games done quick är en utav de två största ställena för speedrunners (folk som försöker klara ut ett spel så snabbt som möjligt) att visa vad de går för. AGDQ är även ett ställe där man kan donera pengar till välgörenhet för att till exempel stoppa cancer eller stödja ”läkare utan gränser”. Plus att när man donerar pengar så får man också skriva in ett meddelade till den som speedrunnar (den som försöker klara ut spelet snabbt). Så det blir som två flugor i en smäll, man får både skriva ett meddelande till sin idol/en person man gillar samt donera pengar till välgörenhet.
Några av de spel som du kan se fram emot är The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D som blir speedrunnad av benstephens56, Super Mario Galaxy 2 som blir speedrunnad av Vallu och till sist min favorit: Mega Man X som kommer bli speedrunnad av ganska många som tillexempel CrystalUnclear och Walrus_prime.

Ifall du själv är sugen på att se AGDQ så kommer det sändas live 2017 den 8:e till den 15:e januari på www.twitch.tv
Innan ni alla går in på Twitch, och klickar ner skoltidningen, så bör ni känna till några uttryck som till exempel ”any%” som betyder att spelaren får klara ut spelet så snabbt som möjligt med hjälp av alla metoder som finns inne i spelet, alltså inte utanför som till exempel fuskkonsoler. Ett annat begrepp är 100% och det betyder att man ska klara ut spelet med alla power-ups, alla bonuspoäng och alla vanliga poäng. och till sist borde ni veta vad TAS betyder och det står för ”tool assisted run” och det innebär att man får använda olika verktyg för att göra om spelet eller att klara ut det på ett optimalt sätt genom att programera en dator som spelar perfekt och som aldrig gör misstag. Och i fall ni vill se en TAS run nu så var så god en 41 minuters lång speed-run på spelet New Super Mario Bros…

https://www.youtube.com/watch?v=Jx8gMZ167yI.

Av: Hugo Ahlenius

Källor: https://en.wikipedia.org/wiki/Games_Done_Quick

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *