BANAN PÅ FEM SUPERGODA SÄTT

 

Här är 5 st snabba recept med banan som huvudingrediens! Det första receptet är superbra om du är sugen på glass någon dag men fortfarande vill vara nyttig!

Banan- och chokladglass

2 portioner

Du behöver:

4 st bananer

2-3 msk kakao

Skala och skiva bananerna. Lägg de sedan i frysen över natten, eller ännu senare.

När bananerna är frysta så mixar ni dem tills det fått samma konsistens som glass, utan klumpar.

Då lägger ni i kakao och blandar runt noggrant.

Sedan kan ni äta den direkt eller frysa in den ytterligare!

(Recept av Matilda)

Den här kakan är väldigt god och enkel, passar som både frukost, mellis och fika! Vi har hittat receptet HÄR

Banan-tigerkaka 4 portioner

Du behöver:

2 st bananer

1 tsk bakpulver

1 msk kakao

Sätt på ugnen på 175 grader

Skala bananerna, lägg en banan i en bunke, och den andra i en annan.

Häll sedan i 0,5 tsk bakpulver i vardera bunke och mixa.

Häll i kakaon i en av bunkarna och blanda runt.

Lägg i smeterna i en form, vänd runt lite så kakan får ett tigermönster och ställ sedan in i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna och stelna lite innan ni äter den.

Nästa recept är ett perfekt snabbt mellanmål, fullt med fibrer, mineraler och antioxidanter!

Nyttigt banan-mellanmål

1 portion

Du behöver:

1 banan

Minst 20 g jordnötssmör

Frysta blåbär

Skär bananen i mitten på långsidan, så den blir som 2 båtar.

Smöra sedan på jordnötssmöret och toppa med några frysta blåbär.

(Recept av Matilda)

Här kommer en nyttigare variant av pannkakor, supergoda, smidiga och en riktigt bra frukost!

Bananpannkakor

4 st

Du behöver:

1 banan

2 st ägg

Mosa ihop det till en smet och stek i lite matfett.

Serveringstips: jordgubbssylt

(Recept av Matilda)

Det sista receptet lärde sig Aleksandra när hon var på kollo. Perfekt till härliga sommarkvällar!

Hajkbanan

1 st portion

Du behöver:

1 banan

Ca 4 rutor choklad

Sätt ugnen på ugnen på 200 grader

Skär ett snitt i bananens långsida (skalet ska vara kvar). Lägg ner chokladrutorna i snittet. Linda in bananen i aluminium-folie och sätt in i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.

Skrivet av Matilda och Aleksandra 8A

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *