Boktips och nyheter i skolans bibliotek

Nya böcker  i skolans bibliotek, som du kan läsa när du är på jullov eller när du vill!

Några av böckerna har ännu  inte kommit in än när vi på redaktionen gör denna  intervju med skolans bibliotekarie, Sofia Nordin. Dessa böcker är:  Roald Dahl, en fortsättning av Gregor ovanjord, den nya Harry potter boken av JK Rowling. Det kommer även en ny bok som heter: Livsfarliga miljoner som är främst för barn mellan 9-12 år och är den 5:e delen i en populär deckarserie.

Det kommer även en bok för lite äldre elever som heter (m)ornitologen, den handlar om en tjej vars mamma stack när hon var liten och hur det går när hennes mamma hör av sig. Boken Nazistbruden, är en sann historia om en tjej som hade en strulig barndom och hon levde 3 år med sveriges mest kända nazist!

Barnet från ingenstans är ännu en sann historia om en tjej som var utvald att bli en del av ett projekt med försök för Hitler och andra nazister att skapa  en ny och ”ren” ras och om hur det gick i hennes liv efter det.

Böcker från bloggare:

Boken Girl online från den välkända bloggaren Zoe Sugg. Den är om b.l.a hennes livs värsta katastrof och hur hon kom ur den jobbiga tiden.

Boken jag är Nellie handlar om Nellie Berntsson och hennes liv, hon är väldigt öppen för sina fans så är det mycket även dom största fansen inte vet och i denna bok skriver Nellie om just dessa saker och mer. Hon säger själv att denna bok kan hjälpa andra som har haft det tufft.

Fakta och skolböcker:

Det kommer  nya faktaböcker om USA, mellodifestivalen och en ny landskapsbok. Alla dessa böcker finns eller kommer att finnas i skolans bibliotek.

Källor: KP och bibliotekarien Sofia Nordin i Södra Ängby skola.

AV: Elin Ayala Vestberg och Jolina Jonsson 7C


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *