Bombning i Bryssel

Zaventem_PierA

Bild: Rafaël Delaedt, Flygplatsen i Bryssel

 

Över 30 människor dog och många skadade den 22 mars 2016 i Bryssels tunnelbana och på stadens största flygplats. Hotnivån var hög och alla uppmanades att stanna inne.

En självmordsbombare rapporterades ha detonerat i Zaventem-flygplatsen i centrala Bryssel då minst 14 dog och över 80 skadades.  Strax efter, bara en och en halv timme senare fick man nyheten att en explosion inträffat i Maelbeeks tunnelbanestation där minst 20 dog och flera skadats, bara ett par hundra meter från EU-kommissionen och ministerrådet. Människorna leddes ut ur området genom mörka och rökfulla tunnlar. Information kring flygplatsen är inte mycket än.

Många länder har angripit i detta och har skickat grupper, av de länderna är det: Sverige, Ryssland och USA. Vladimir Putin vill att vi ska arbeta tillsammans och att förinta terrordåden kring världen. Hillary Clinton och Barack Obama har sagt att USA ingriper och vill också försöka förinta ISIS och terrorismen. Dock att de har mycket problem inbördes så ska dem försöka göra sitt bästa för att hjälpa andra länder. Stefan Löfven har redan skickat grupper och vi håller med Putin.

Efteråt har polisen gripit de två misstänkta gärningsmännen Ibrahim El Bakraoui och Khalid El Bakraoui. Den tredje dog då han sprängde sig själv i i självmordsbombningen på flygplatsen. Det var inte bara bomben som orsakade skada och död för flera tiotals oskyldiga människor på Bryssels mest aktiva flygplats, utan självmordsbombaren hade lagt spikar, skruvar, knivar och glasbitar för att det ska orsaka ytterligare skada till de som överlevde explosionen.Flygplatsen är nu öppen igen, på söndagen den 3 april öppnades den.

 Av: Melvin 7c

Källor:

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *