BORT MED BETYG I PE-ÄMNEN

I Sverige har så har vi Praktiska etiska ämnen (PE) det vill säga bild, musik, idrott, hemkunskap och slöjd,  och som alla andra ämnen får vi betyg i alla dessa ämnen.

Jag vill börja med att säga att jag tycker det är bra att vi har de här ämnena i skolan men att det är fel att vi får betyg i dem för att det orättvist att bli bedömd för något man har eller inte har talang för, eftersom att du inte kan plugga till dessa ämnen på samma sätt.

Dessutom ingår dessa ämnen bara på speciallinjer på gymnasiet och om du vill fortsätta på någon av de här linjerna så går du på det på fritiden som t.ex. om du vill gå musikhögskolan så går du förmodligen på något instrument som piano, gitarr eller m.m.

Jag borde också säga att alla PE-ämnen ger totalt 100 poäng och det är nästan 1/3 av de 340 poängen som man kan få totalt, så det kommer att göra stor skillnad när du ska söka in till gymnasiet.

Vissa säger att om vi inte skulle ha betyg i de här ämnena så skulle ingen fokusera på de lektionerna men vi har inte fått något betyg tills 6:an och det var lugnt på lektionerna och eleverna har också växt upp tillräckligt mycket för att inte förstöra lektionerna bara för att de inte får betyg i det.

Så jag frågar dig: borde det verkligen vara så här, inte enligt mig så jag säger BORT MED BETYG I PE-ÄMNEN.

Kourosh, en elev


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *