En hyllning till några av de kända profilerna som vi förlorat under 2016

Gång på gång så fick man höra att ännu en tv-profil eller artist dött. För att man inte ska glömma bort dem helt så finns här nedanför information om några av de mest folkkära personerna som miste livet under 2016.

 

David Bowie

10 januari 2016

 

Två dagar efter hans födelsedag så slängde han in handduken och gav upp. Han kämpade mot cancer i 18 månader. På hans födelsedag så släppte han sitt allra sista album ”Blackstar”. Det mest fascinerande med Bowie var att han både var artist, låtskrivare och skådespelare under hela sin karriär vilket gjorde honom till en framträdande figur inom popkulturen.

Bild: Justin Hoch Alan Rickman

 

Alan Rickman

19 januari

Det finns många ”potheads” förlåt, ”potterheads” som bör känna till vem den här gamla brittiska skådespelaren var. Hans mest kända roll var som professor Severus Snape i den mest inkomstbringande spelfilmsserien genom tiderna, Harry Potter. Alan har också varit med i en av filmerna till en känd spelfilmsserie nämligen Die hard då han har en av huvudrollerna som Hans Gruber. Hans som är en tysk terrorist tog flera personer som gisslan i Nakatomi plaza. John McClane (Bruce Willis), en polis i New York får höra att hans fru har tagits som gisslan i LA vilket får honom att försöka rädda henne.

 

Prince

21 april 2016

Prince Rogers Nelson även känd som ”Prince” hade sitt stora genombrott på 80-talet då han släppte sitt mest kända album Purple rain där man även hittar en av hans mest omtyckta rock ballader som går under samma titel som albumet. Purple rain blev till slut en film år 1984 då Prince vann en Oscar samma år som filmen släpptes för bästa original musik.

I mitten av april så hittades han död i hissen till hans studio. Dödsorsaken var en överdos av det smärtstillande medlet Fentanyl.

Bild: Frantogian George Michael

 

George Michael 25 december 2016

Född den 25:e juni 1963 i London där han växte upp innan familjen flyttade till Radlett i Hertfordshire. I skolan träffade han sin blivande kollega Andrew Ridgeley då de 1981 startade popbandet ”Wham!”. Totalt sålde de 25 miljoner skivor med storsuccéer som ”Last christmas” och ”Wake me up before you go-go”.

George startade en egen solo karriär 1987 då han släppte albumet Faith med kända hits som ”Father figure” och ”I want your sex”. Under 80 och 90-talet så ansågs George Michael som en av de mest framgångsrika popstjärnorna i världen med hela 100 miljoner album sålda som soloartist.

Bild: Antonio Milena Fidel Castro

 

Fidel Castro

25 november 2016

Fidel Castro var Kubas president från år 1979 till 2008 (49 år) men han kom in i politiken som premiärminister mellan åren 1959 till 1979 (20 år). Han var både älskad och hatad av många. Det finns skrivet i böcker och dokument hur den amerikanska organisationen CIA har försökt och/eller utfört över 600 mordförsök på Fidel Castro eftersom att han ansågs som en grym diktator. Fidel blev 90 år gammal och hans bror Raúl Castro blev president efter att han gått bort.

Bild: Gage Skidmore Carrie Fisher

 

Carrie Fisher

27 december 2016

Mest igenkänd från den kända filmserien ”stjärnornas krig” där hon tar rollen som prinsessan Leia. Det som man oftast kommer ihåg med hennes roll i filmen är att hon blir förälskad i sin egna bror Luke Skywalker. Men de flesta som är födda efter sekelskiftet har nog vuxit upp med de här filmerna. Carrie har också arbetat som ”manusdoktor” under hennes tid i Hollywood vilket innebar att hon förbättrade filmmanus.

Av: Leo

Källor:

http://www.imdb.com/title/tt0095016/

https://sv.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_(filmserie)

https://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/h%C3%A4r-%C3%A4r-profilerna-som-l%C3%A4mnat-oss-under-2016/ss-BBoInxj#image=6

https://sv.wikipedia.org/wiki/Fidel_Castro

https://sv.wikipedia.org/wiki/Carrie_Fisher

Remembrance

https://sv.wikipedia.org/wiki/George_Michael

https://sv.wikipedia.org/wiki/Prince_(artist)

Timeline

https://sv.wikipedia.org/wiki/David_Bowie

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *