Epic Sax Guy är tillbaka!

 

Bild: Sunstroke Project & Olia Tira at Eurovision Song Contest Oslo 2010 Foto: Erik F. Brandsborg

 

Den nu välkända saxofonisten Sergey Stepanov (mer känd som Epic Sax Guy) som blev viral efter att ha uppträtt 2010 i Eurovision Song Contest är nu tillbaka för att spela för Moldavien i Kiev senare i maj. Han ska spela med sitt band ”Sunstroke Project” och framföra låten ”Hey Mamma”.

Men varför blev egentligen Epic Sax Guy en så stor hit? Den främsta anledningen är nog Sergeys solo på låten ”Run away”. Många 10 timmars-loopar har laddats upp på youtube och låten har tillsammans fått över 90 miljoner visningar. Många kallar den för den mest ”catchy” låten som någonsin spelats upp och många youtubers har använt den i sina egna videor. Låten vann inte Eurovisionfinalen i Oslo utan kom bara på 22:a plats vilket är förvånande med tanke på hur populär den har blivit på senare tid.

Men till frågan som alla har; kommer den nya låten bli ännu en succé? Låten är, enligt mig, en ganska vanlig modern house låt. Den har inte ett lika ikoniskt drop som ”Run away”, men är fortfarande lik den låten. Jag tror inte den kommer bli lika populär som förra låten men den kommer nog få ett antal röster i Eurovisionfinalen. Man kan ju dock aldrig vara säker på hur det kommer att gå, utan man får bara försöka gissa, men vad tycker ni om låten? Skriv gärna nere i kommentarerna om hur ni tror det kommer gå och vad era personliga åsikter om låten är!

Av: Albert Ahnfelt

Källor:

http://www.eurovision.tv/page/timeline/2017-participants

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *