Filmtips i vintermörkret

Svårt att hitta bra filmer? Här är det bästa skräck, romantiska och bästa familjefilmerna enligt mig.

Jag ska ge er lite filmtips som jag tycker passar bra till hösten och vintern då det är lite mörkare ute och extra mysigt med film.

So above so below, filmen är en skräckfilm från 2014 och handlar om en grupp av upptäcktsresande som utforskar i katakomberna som ligger under gatorna i Paris, dem blir tvungna att fortsätta längre och längre ner samtidigt som fler och fler av dem försvinner ner i mörkrets hemligheter, de avslöjar sedan den mörka hemligheten för det döda som ligger inom staden.

Quija, är en skräckfilm från 2014 och handlar om en grupp vänner som vill veta vad som hände med sin kompis, vännerna försöker ta kontakt med hennes spöke men blir hemsökta och måste nu konfrontera sina mest skrämmande rädslor mot den mörka kraften av en gammal ande.

 Sinister, är en skräckfilm från 2012 som handlar om deckarförfattaren Ellison Oswalt som flyttar till ett hus med sin familj för att kunna skriva till en ny bok, han hittar en låda med videofilmer som tyder på mord av en seriemördare vars arbete går tillbaka till 1960-talet och när han börjar forska lite mer om det blir hans familj hemsökt av mördaren.

 Unfriended, är en skräckfilm från 2014 och handlar om Laura Barns som gjorde ett misstag, en av hennes vänner filmade och la upp det på internet. Ett tag senare är vännerna samlade i ett onlinechattrum och vännerna finner sig hemsökta av en mystisk, övernaturlig kraft med hänsyn till sin döde vän Laura.

Titanic, är en romantisk film från 1997, filmen är skriven och regisserad av James Cameron. Titanic handlar om Rose(spelad av Kate Winslet) och Jack(spelad av Leonardo DiCaprio) dem blir kära i varandra, men dem är från helt olika slags familjer. Följ den komplicerade kärlekshistorien mellan Jack och Rose när dem samtidigt tar sig igenom den stora katastrofen på lyxfartyget Titanic.

Paper towns, är en romantisk film från 2015 skriven av John Green. Filmen handlar om tonårskärleken mellan Quentin och Margo. En dag försvinner Margo och det blir Quentins uppgift att hitta henne, med hjälp från sina kompisar och en av Margos kompisar börjar de leta efter fler och fler ledtrådar som Margo har satt ut. Följ med vännerna igenom drama, romantik och mysterum i längtan efter att hitta Margo.

The foult in our stars, är en film från 2014 och är också en romantisk film av John Green. Filmen handlar om Hazel och Augustus som båda har cancer och blir kära. Dom åker till Amsterdam för att följa Hazels dröm om att träffa sin favorit författare och när dom kommit tillbaka hem händer något med Hazel och den romantiska, men ändå sorgliga och spännande filmen får ett väldigt oväntat slut.

Inside out, men om man vill kolla på någon familjefilm så tycker jag nog att den nya filmen inside out skulle vara perfekt. Inside out är en tecknad film som passar lika bra till små barn som till vuxna och handlar om olika känslor, men sen går något fel och de måste fixa det. Filmen har en spännande, rolig och ibland ledsam handling och den är helt klart värd att se.

Skriven av Maria Gutenberg, i 7B

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *