FÖRSTA MAJ – NORDISKA MOTSTÅNDSRÖRELSENS MARSCH GENOM FALUN

Bild public domain: Demonstration Nordiska motståndsrörelsen 2007

När månaden maj invigdes för i år så var vi alla elever på skolor runtom i Sverige överlyckliga. Första maj är en dag som de flesta inte vet vad det är. De flesta är nog bara glada över att få slippa en måndag. Men vi ungdomar är inte de enda som får njuta av den första maj.

Den nordiska motståndsrörelsen är de mest extrema när det kommer till extremhögern. Man kan säga att de är i samma grad som nynazister då de har väldigt starka åsikter om rasism. De är själva ett eget parti, men man borde tänka till en gång till om man vill rösta på dem. Det som dem i första hand vill är att representera de svenska arbetarna och samtidigt göra norden till en nationalsocialistisk republik. För att stärka deras parti så har dem delat ut en viss del propaganda i form av klistermärken, affischer och flygblad. Expo som är en antirasistisk stiftelse som har skrivit ner och räknat olika ”aktiviteter” som har hänt från 2008-2016. Aktiviteterna innebär demonstrationer, uppror och generella hot mot samhället och allmänheten. Under 2016 så registrerades 3000 ”aktiviteter” varav 2700 var från den nordiska motståndsrörelsen. Deras anhängare håller mest till i Dalarna och Skåne där 525 aktiviteter anmäldes i Skåne och 320 i Dalarna.

Men under första maj demonstrationen så hade Peter Hultqvist (försvarsministern) och Pär Öberg (presstalesman för nordiska motståndsrörelsen en debatt. Förståeligt så vågade Peter inte komma till debatten då han kunde ana vad medlemmarna framför och bakom scenen skulle göra mot honom. Han fick därför en pappersfigur som ersättare. Pär Öberg verkar ha en kort stubin då hela debatten resulterade i att han slängde ner pappersfiguren och folkmassorna rev sönder den.

Vi får hoppas att inget sådant här händer igen. Tyvärr är det troligen oundvikligt då dessa anhängare brinner för vilken rörelse som dem är med i.

Av:Leo

Källor:

https://www.nordfront.se/aktivistdagarna-vintern-2015.smr

https://www.nordfront.se/segermarschen-fortsatter.smr

https://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/expo-extremh%C3%B6gern-p%C3%A5-stark-frammarsch/ar-BBAJ7ZW?li=BBqxCu3

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *