Full house och Fuller house

 

 

Full house är en amerikansk komediserie som sändes mellan 1987 och 1995. Den handlar om Danny Tanner som efter sin frus död måste fortsätta uppfostra sina tre döttrar, 10-åriga D.J, som bara tänker på skolan och gör alltid sitt bästa ifrån sig, 5-åriga Stephanie, som älskar att dansa och definitivt gör läspande till det gulligaste någonsin, och 1-åriga Michelle, som spelades av tvillingarna Mary-Kate och Ashley Olsen.

Till sin hjälp har han flickornas morbror, rockmusikern Jesse, och sin barndomskompis, komikern Joey.

Lite senare i serien får man även lära känna Becky, som tillsammans med Danny leder en talkshow, Wake up, San Francisco! Becky blir även Jesses flickvän och efter att ha gift sig får dem tvillingpojkarna Nicky och Alex.

Alla som har sett serien måste väll hålla med om att den aldrig hade varit den samma utan D.J´s bästa kompis Kimmy Gibbler. Kimmy är dumhuvudet som har det ganska svårt i allt som medverkar tänkande, vilket får hennes scener att alltid bli dem roligaste i varje avsnitt.

I dem tre sista av seriens åtta säsonger kom även D.J´s pojkvän Steve med i bilden. Matvraket som är kapten i skolans brottningslag.

20 år senare, 2016, kom även uppföljaren Fuller House där rollerna hade blivit lite ombytta. Nu är D.J föräldern i huset och ska ta hand om sina tre söner, 13-åriga Jackson, latmasken som låter hans lillebror göra alla hans sysslor medan han försöker imponera på tjejer,   8-åriga Max, som är väldigt smart för sin ålder, han kan nästan allting, även alla fula ord: tusan, attans och Göta Petter. Och till sist 1-åriga Tommy, som spelas av tvillingar, precis som Michelle i Full House gjorde.

Men precis som i Full House så uppfostrar inte D.J sina pojkar själv, utan hon får hjälp av Stephanie som flyttar in, precis som Kimmy och hennes dotter Ramona.

Några fler nya karaktärer är t.ex. Matt, som tillsammans med D.J jobbar på en veterinärklinik, och Fernando, Ramonas pappa och Kimmys ex-make. I säsong 3 kom även Rocki in i bilden, hon är den tuffa tjejen som aldrig är rädd för att säga sin åsikt, Jackson blir även förälskad i henne och man får under avsnitt 14 se hur han försöker göra allt han kan för att imponera på henne.

Dock är Mary-Kate och Ashley Olsen, tvillingarna som tillsammans spelade Michelle, inte med i Fuller House, dem fick erbjudandet, men tackade nej.

Både full house och fuller house finns på Netflix om man vill kolla på dem.

Kristina 7B


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *