HALLOWEEN – BAKNING

När du inte vet vad du ska göra och inte känner för att busa, kan istället bak inför halloweenen vara en bra ide. Så här är några bakverks tips till dig.

Spidercake till Halloween

bakverk

Detta recept är gjort för 10 portioner.

Spidercake, eller morotskaka med spindelmönster av choklad, är en given succé till Halloween. Morotskakan ger du smak av kanel, hasselnötter och russin medan den krämiga toppingen över kakan byggs upp av cream cheese, crème fraiche och honung.

Ingredienser:

*3dl majsolja

*3dl socker

*4 ägg

*5dl vetemjöl

*2tsk kanel

*1tsk bikarbonat

*2tsk bakpulver

*1tsk salt

*8dl fint riven morötter

*2 ½ dl hasselnöter

*2 ½ dl russin

Dom här ingredienserna är till fyllningen, toppning:

*400g cream cheese

*2dl crème fraihe

*3msk honung

Dekoren ska det vara blockchoklad.

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra och bröa en 3-liters form, ca 26 cm i diameter (per kaka).
  3. Vispa ihop olja och socker. Tillsätt ett ägg i taget.
  4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
  5. Vänd ner morötter, nötter och russin. Häll smeten i formen och grädda i ca 1 timme. Ta ut och låt svalna.
  6. Rör samman cream cheese med crème fraiche och honung i en matberedare. Bre ut toppingen på kakan. Ställ kakan kallt i 1 timme.
  7. Smält blockchoklad och ringla läskiga spindelnätsmönster över tårtan

Vampyrjelly med grädde

Portioner:  12

bak2

Den här blodröda vampyrjellyn blir en perfekt dessert till Halloween. Sitt namn till trots har den en syrlig smak av lingon. Servera i portionsformar med vispad grädde.

Ingredienser:

5 blad gelatin

5 dl lingondricka

2 dl strösocker

2 stjärnanis eller kanelstänger

 

Så här gör du

1.Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2.Häll lingondryck, socker och stjärnanis i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen, lägg ner gelatinbladen och rör tills de smält.

3.Häll upp i portionsformar och ställ i kylen över natten.

4.Till servering: Vispa grädden och servera till jellyn.

Isspöken

bak 3

Skräm barnen på Halloween med dessa nyttiga isspöken! Klicka i crème fraiche som ögon och mun i botten av spöformar (säljs i välsorterade ICA-butiker). Ställ in i frysen. När ögon och mun är frysta fyller du på formarna med läskig rödbetsjuice. Sätt i sugrör som glasspinnar och frys till glass.

 Ingredienser:

  • crème fraiche
  • 350 g kylskåpskalla rödbetor
  • 2 kylskåpskalla apelsiner
  • 2 kylskåpskalla äpplen

 

Så här gör du:

  1. Klicka crème fraiche som ögon och mun i spökformar. Sätt formarna i frysen så att de fryser.
  2. Skala alla frukter och kör dem i råsaftcentrifugen och fyll formarna med den.
  3. Sätt i sugrör som glasspinnar och frys spökena.

Av: Yoslin Andom 7c

Källa (bild och text):kaksmulan.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *