Hillary Clinton – USA:s nästa president?

Vi har tidigare publicerat en artikel om Donald Trump, http://södrabladet.se/sju-roliga-saker-om-donald-trump/

Nu ska ni få höra om Trumps motståndare, Hillary Clinton, och varför hon har goda chanser att bli president.

Lite fakta om Hillary

Hillary har en bakgrund som en av de 100 mest inflytelserika advokaterna i USA. Detta ger henne ett väldigt proffsigt intryck och man märker att hon tillhör eliten, vilket både hjälper och stjälper. Hon är gift med Bill Clinton som tidigare varit president av de förenta staterna. Hillary är demokraternas presidentkandidat i det kommande valet.

Varför kommer Hillary att bli president?

Hillary har som sagt tidigare varit en av de 100 mest inflytelserika advokaterna och har tidigare jobbat bland höjdarna inom politiken. Hon har ett gott rykte och anses tillhöra eliten vilket många anser att en president ska göra. Hon har en bakgrund inom politik, jobbade som utrikesminister 2009-2013 i Obamas regering. Hennes motståndare, Donald Trump är däremot en affärsman utan bakgrund inom politiken. Detta ger Hillary ett övertag i många frågor.

Varför kommer Hillary inte att bli president?

Hillary ger ett väldigt proffsigt intryck av att tillhöra eliten, det är dock inte bara positivt. Vissa kan tolka det som att hon inte riktigt bryr sig om det ”vanliga” folket. Donald Trump däremot är en ”folkets man”, han debetarerar så att alla förstår och talar alltid klarspråk. Han säger vad han tycker och i vissa ögon så verkar han som en symbol för ”den perfekta mannen”.

Hur ser läget ut just nu?

Det är knappt två veckor kvar till valet och i opinionsmätningarna så ser det ut som om Hillary tar hem det. Allt kan dock hända och ingenting kan tas för givet. Det var inte många som förväntade sig ett Brexit från Storbritanniens sida, ändå så röstade britterna för att lämna EU. Trump inser förmodligen att han inte har någonting att förlora och kommer troligen att göra något drastiskt som sista utväg.

Journalist: Simon Allergren

 

Källor: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hillary_Clinton

http://www.biography.com/people/hillary-clinton-9251306

 

 

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *