Hur ska vi orka med?

Efter att ha flera timmars långa dagar tycker jag att lunchen verkligen inte håller energin uppe och inte heller viljan att lära. Detta blir ännu värre om lunchen inte heller är god.

Hur löser vi det här då? Jo, jag tycker att skolor ska införa mellis på högstadiet. Mellis fick vi när vi var mindre, men ju äldre vi blir desto längre blir både dagarna och lektionerna och det är nu mellis verkligen behövs.

Enlig hemsidan Måbra.se skriver författaren Jennie Sandberg att man blir pigg och hurtig av att äta rätta vitaminer och mineraler, och jag tror verkligen att mellis är det som behövs för oss skoltrötta elever. Visst är det så att skolan får betala mer pengar men är inte det bättre än att elever går runt hungriga, okoncentrerade och väldigt stökiga?

En annan bra sak är att eleverna inte går ifrån skolan för att köpa en massor av godis och energidrycker bara för att hålla energin uppe. Jag tycker att det här är väldigt viktigt och tror också att det skulle göra en stor skillnad för alla elevers studieresultat och humör. Ännu en gång, snälla inför mellis på högstadiet!

Med vänlig hälsning:

Skoltrött elev som vill ha förändring


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *