IDROTTEN PÅ SÖDRA ÄNGBY SKOLA

Att röra sig är viktigt speciellt om du sitter hela dagarna i skolan därför är idrotten så bra, men frågan är, rör du dig så mycket som du egentligen kan? En ny studie visar att en fjärdedel av tiden på idrottslektionerna rör du dig, medan tre fjärdedelar är du stilla och lyssnar på instruktioner eller står i kö och väntar, alltså rör du dig inte så mycket som du skulle kunna göra.

Vi på Södrabladet har gjort en snabbundersökning om vad eleverna tycker om idrotten på Södra Ängby skola. Först träffade vi en liten grupp med tjejer, Anna, Melawit, Miranda och Elsa, som inte håller med utan tycker att dom visst får röra sig. De tycker tvärt om att dom rör sig trefjärdedelar och sitter still en fjärdedel. Efteråt träffade vi Stella och Irma som är tveksamma om vad dom själva tycker, men efter en stund kommer dom fram till att dom tycker att studien stämmer, dom vill röra sig mer än dom gör. Olika åsikter på samma skola alltså, men vad stämmer egentligen… Det kan vår rektor svara på: Jan menar att det både stämmer och inte. Han försöker att göra så att man ska kunna röra sig mer på idrotten, men utan lyckat resultat. Jan har andra idéer om hur vi ska röra oss mer i skolan, som röris för låg- och mellanstadiet, som han tror kan komplettera den tiden de förlorar på idrottens ”prattimmar”.

Av: Amelie Uggla, 7c


Prenumerera på nya blogginlägg
2 Comments
  1. Rektor hade nog missuppfattat lite. Han trodde att det gällde hela skoldagen och inte bara idrottslektionerna. Hur mycket prat och/eller idrottande det är på vår skola vet han inte riktigt. Han tror nog att det kan vara bra mycket mer än i undersökningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *