Kim Jong-uns bror LÖNNMÖRDAD!

Lönnmordet på Kim Jong-nam kom som en chock för många. Det var på Kuala Lumpur International Airport, Malaysia som den nordkoreanska diktatorn Kim Jong-uns halvbror dödades av att en kvinna gick fram till honom och ska ha enligt Kim Jong-nam själv sprejat något på hans ansikte. Kim Jong-nam kontaktade själv personalen och de förde honom till flygplatsens sjukstuga, där han avled kort efter. Hela händelsen fångades på film, men det är svårt att se i detalj vad som hände, så det är svårare än man tror att se vem som gjorde det.

Giftet som användes är en nervgas och kallas för VX. Den är ytterst dödlig och har biverkningar som förlamning och kvävning. Om man bara andas in några 10-tal milligram så är man antagligen död inom 15 minuter.

Relationen mellan Nordkorea och Malaysia har försämrats mycket efter mordet, efter ett tidigare fredligt förhållande. Ambassadörerna från båda länderna har tvingats ut av varandra och en fotbollsmatch mellan Nordkorea-Malaysia har blivit uppskjuten.

Två kvinnor har gripits och det finns starka bevis för att det var de som genomförde mordet. Om de blir dömda som skyldiga kommer de troligtvis bli avrättade av Malaysia, som anklagar Nordkorea för mordet. Vi får helt enkelt avvakta och se vad som händer.

Av: Albert 7B

Källor:

https://sv.wikipedia.org/wiki/VX

http://www.expressen.se/nyheter/nervgas-dodade-kim-jong-nam/

https://www.theguardian.com/world/2017/feb/20/north-korea-killing-video-appears-to-show-attack-on-kim-jong-nam

https://en.wikipedia.org/wiki/Malaysia%E2%80%93North_Korea_relations

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *