KUSLIGA PLATSER DU BORDE BESÖKA, OM DU TÖRS!

 

bild 1 Simone

3. Paris Katakomber: Les carrières de Paris som det heter på franska och betyder Paris gruvgångar.

20 meter ner under marken i de mörka gångarna där ungefär 6 miljoner skelett ligger begravda. Det här är ett äventyr för den våghalsige!

Du måste betala 7 euro för att du ska få besöka de underjordiska tunnlarna. Man får akta sig så att man inte tappar bort sig för att de underjordiska tunnlarna bildar en sträcka på hela 30 mil (men bara en liten del är öppen för allmänheten). Under romarrtiden användes tunnlarna som brytningsplats för kalksten. År 1786 börjades det användas som gravplats för människor som led av sjukdomar så som pest och smittkoppor. Det fanns inte plats på kyrkogården så man började begrava människorna i katakomberna. Nu är det en mycket populär turistattraktion. De som varit under tunnlarna sägs ha sett spöklika skuggor och känt att någon tagit strypgrepp på dem.

bild 2 Simone 

2. Monte Cristo Homestead:  ”Det mest hemsökta huset i hela Australien”

Året var 1884 då Christopher William Crawley påbörjade bygget av herrgården Monte Cristo. Den invigdes 1885, 25 år senare dog Chris och herrgården har sedan dess stått kvar. Men det var på 1970-talet som det hände började hända oförklarliga saker. År 1977, spelade TV-showen Australia Broadcasting Corporation in ett avsnitt av A Big Country. Det var tre medium på plats som sa att dem kände av att någon dött vid trapphuset och i stallet… Det hade tidigare varit så att en flicka fallit ned för trapporna och dött. En pojke hade också dött och han hade haft sin säng i stallet.

Herrgården är nu ett museum och den som vågar kan ta en rundtur och kika efter spöklika skuggor!   

bild 3 Simone

1.Island of dolls, Mexico: Söder om Mexico City mellan kanalerna i Xochimico ligger en liten ö som är känd som (Island of the dolls).

Legenden säger att  Don Julian Barrera (som var vaktmästare på ön) hade hittat en flicka som drunknat under mystiska omständigheter. En kort tid efter så såg han en docka som kom flytande (troligtsvis flickans).För att visa respekt och vördnad för flickans anda, hängde Don Julian dockan vid ett träd.

Det finns många som tvivlar på att Don Julians berättelse  om den druknade flickan är sann. Julian var ”hemsökt” av flickans ande och började samla på flera läskiga dockor som han hängde upp i träden runt ön. Det skrevs väldigt mycket om honom men många tyckte att han bara inbillade sig allt.

När han samlat i 50 år(dog 2001) drunknade han på samma plats som flickan gjort.

Islands of the dolls är nu en mycket populär turistattraktion och man kan åka båt längs ön och se de obehagliga dockorna hängade i träden.

Skriven av: Simone Rentifis 7c

Källor:

Katakomberna:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Paris_katakomber

http://www.expressen.se/allt-om-resor/overnatta-i-varldens-storsta-gravkammare/

Bild: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Catacombs-700px.jpg

Monte cristo:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Monte_Cristo_Homestead

Bild: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Monte_Cristo_Homestead.jpg

Doll Islands:

http://www.isladelasmunecas.com/

Bild: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Xochimilco_Dolls%27_Island.jpg


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *