MAN DÖD – KÖRDE IN I STOCKHOLMS STADSHUS

 

 

Sent igår kväll så omkom en man när han körde in i stadshuset och bilen fattade eld. Polisen har inte kommit någon vart med att identifiera mannen men en stund innan mannen omkom så hade en polispatrull mött bilen väster om stadshuset på Kungsholmen. Polisen beslutade sig att stoppa föraren och kontrollera fordonet eftersom att den såg misstänksam ut men när de precis vänt om så var bilen utom sikte.

Det ingår i vårt jobb att ibland kontrollera fordon, men jag vet inte omständigheterna som gjorde att man valde att göra det, säger Tove Hägg, presstalesperson hos polisen.

Polispatrullen bestämde sig att leta runt området för att hitta fordonet. När de kommit till stadshuset så såg de samma bil som dem letade efter. Bilen hade dock kraschat in i byggnaden och stod i lågor.

Det är fortfarande oklart varför bilen körde in i stadshuset. Platsen hölls avspärrad i en timme och det utreds just nu som grov vårdslöshet i trafik och trafikolycka med dödlig utgång.

Att en bilolycka som involverar en statlig byggnad händer nästan exakt en vecka sedan terrordådet i London kan tolkas som antingen ren slump eller med mening. Om föraren var påverkad eller sökte efter mord är oklart och polisen har redan letat med hund efter om det fanns några passagerare i bilen vilket det inte var.

Av: Leo Eriksson

Källor:

http://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/en-d%C3%B6d-n%C3%A4r-bil-k%C3%B6rde-in-i-stadshus/ar-BBz1V31?li=BBqxCu3

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *