NORDKOREAS HOT MOT USA

Bild: Public domain, IAEA:s flagga

Vi har nog alla förutsett att det här skulle hända någon gång under Trumps presidentkarriär. Nordkorea har nu nämligen gått ut med att ”förvandla dem till aska”, säger Nordkoreansk statlig media.

USA har pressat Nordkorea så att de kan avslöja sina kärnvapenplaner, de har dock inte gett något konkret svar utan Nordkorea svarar med hot om att ödelägga USA och använda sig av en ”superkraftig förebyggande attack” om USA håller på att utpressa dem. Om detta skulle förekomma och Nordkorea skickade en bomb för att utplåna USA så skulle det definitivt vara början på ett av de farligaste krigen genom historien. Om Ryssland blir inblandat i denna diskussion så kan det vara slutet, men det låter helt otroligt om tre världsledande länder går emot varandra och skickar atombomber på varandras länder.

Vi i Sverige behöver dock inte vara oroliga för att påverkas av bomberna, om inte någon väljer att utplåna hela norden också, vilket skulle vara högst otroligt. Men just nu får vi bara vänta och se på vad som händer, förhoppningsvis kan ledarna för dessa länder vara lite förståndiga och INTE utlösa något krig!

Av: Leo Eriksson

Källor:

http://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/nordkorea-hotar-med-superkraftig-attack/ar-BBA3zCl

https://www.svd.se/atombomben–ett-fortsatt-hot-mot-varlden

 

Bild:

http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/564288/Kim-Jong-un-Donald-Trump-nuclear-threats-end-World-War-Three-North-Korea-US-statement

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *