Nytt spel: Pokemon Sun and Moon

Pokemon Sun and Moon är det nästa spel som The Pokemon Company släpper det här året. Spelet innan hette Pokemon Go och var väldigt populärt när det släpptes sommaren 2016. Pokemon Sun and Moon är faktiskt två separata spel men båda är nödvändiga för att klara det andra spelet. Spelen kommer till enheten 3DS men inte till någon annan enhet.

Pokemon Sun and Moon är båda rollspel med äventyr i tredje person med overhead perspective. Alltså man ser personen lite snett uppifrån när man spelar och man ser sin karaktär i mitten av skärmen. Spelet går ut på att man ska skapa en egen karaktär som ska fånga alla Pokemons i hela spelet och gå ut på äventyr. Spelet utspelar sig i Alola regionen som man har tagit inspiration från Hawaii till.

Pokemon Sun and Moon är båda nödvändiga för att klara ett av spelen på grund av att det finns Pokemons i Sun som inte finns i Moon och tvärt om. Men man behöver Pokemons från båda spelen för att fylla sin Pokedex till max. Pokedexet är en apparat som håller koll på alla Pokemons du samlat på din resa. Enda sättet att få de Pokemons som finns i det andra spelet är genom att byta med personer som har det andra spelet. Skaparna har gjort som i de föregående spelen att man måste byta mellan två versioner. Så det är ingen ide att köpa båda spelen om du nu inte har två 3DS och vill skaffa alla Pokemons själv från båda spelen. Det skulle dock vara väldigt jobbig att fånga alla själv.

Det är ett brett urval av funktioner som kommer, men några speciella funktioner som kommer är t.ex. att man kommer kunna kalla på Pokemons som tar en till platser dit man inte kan ta sig själv. Man kommer också att kunna rida på Pokemons som Mudsdale och Charizard. En annan funktion som kommer är att i spelet så kommer tiden vara kopplad till den riktiga tiden i världen. Men när det är natt i Moon så är det dag Sun så spelen är olika hela tiden. Det är kopplat till ditt 3DS. Sen en är det en funktion som funnits i de tidigare spelen, att man kan ladda in Pokemons i internetboxar som man sedan kan ta ut i de andra spelen. Det betyder att du kan ta din favorit Pokemon från de tidigare spelen och använda dem i Pokemon Sun and Moon.

Allt detta kommer till Amerika och Japan den 18 november och till Europa den 23 november. Om du vill ha det, så lycka till med att klara Pokemon Sun and Moon!

Författare: Joel Byström

Källor:

http://www.pokemon-sunmoon.com/en-us/aug-1-ride/
https://en.wikipedia.org/wiki/Pok%C3%A9mon_Sun_and_Moon


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *