Om Södrabladet

Södrabladet är Södra Ängby skolas webbtidning och redaktionen består av elever i årskurs 7-9. På sidan kan man läsa aktuella nyheter och reportage, personporträtt, serier, recept, insändare och mycket annat. Arbetet görs inom ramen för elevens val och ger eleverna möjlighet att träna sin förmåga att uttrycka sig i skrift genom textbearbetning och ökad kunskap om olika typer av artiklar och dess språkliga uppbyggnad. Detta utgör en stor del av syftet för svenskämnet i Lgr11:

• formulera sig och kommunicera i tal och skrift, • anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang,• urskilja språkliga strukturer och följa språkliga normer (Lgr11, svenska, s. 222-223).

Inom samhällsämnet arbetar eleverna med att öka sina kunskaper om till exempel pressetik och upphovsrätt och tränar sin förmåga att:

• söka information om samhället från medier, Internet och andra källor och värdera deras relevans och trovärdighet (Lgr11, samhällskunskap, s. 200).

Redaktionens förhoppning är att skapa en webbtidning med ett innehåll som är varierat och lärorikt för nuvarande och kommande elever, föräldrar, släktingar och alla andra. Genom arbetet är det inte bara läsarna som lär sig, utan även vi på redaktionen, förutom fakta och om aktuella händelser, har vi till exempel utvecklat vårt skrivande och lärt oss om upphovsrätt och creative commons-regler för bilder och annat material och vi vill förstås lära oss ännu mer!

Södrabladet når många läsare i skolans närhet och hoppas, genom att delta i Webbstjärnans tävling, på att nå ännu fler. Vi på redaktionen arbetar med aktuella händelser från när och fjärran och lägger ner mycket energi och kärlek på artiklarna. Alla arbetar hårt för att artiklarna ska bli så bra som möjligt.

Om Södrabladet vinner Webbstjärnan, skulle vi inte bli förvånade i och med att vi kämpar så hårt! Oliver, 8C

Det skulle vara mycket motiverande för oss att fortsätta arbeta och utveckla Södrabladet om vi vann Webbstjärnan. Det skulle även vara en bekräftelse på att vi lyckas göra en underhållande och samtidigt lärorik webbsida!

Missa inte chansen att gå en match mot rektor Jan i SÖDRASPELET! Spelet är redaktionens idé och design och programmerat i Scratch.

Redaktionen läsåret 2016/17 består av:

Leo Eriksson 9A, Elin Ayala Vestberg 7C, Amelie Uggla 7C, Jolina Jonsson 7C, Didrik Wistedt 8B, Aleksandra Romanova 8A, Joel Byström 7B, Albert Ahnfelt 7B, Simon Allergren 7D, Hugo Ahlenius 7B, Oliver Sundberg 8C och Viktor Bergquist 9B

Eget foto

Kontakta oss gärna med synpunkter och/eller frågor! E-post till ansvarig lärare: Mailene Rollvén

Bilder och material som används i tidningen är tagna eller skapade av namngivna reportrar, om inte annat anges. Ta kontakt med oss på redaktionen om du vill använda någon av dessa bilder. Övriga bilder är använda under Creative Commons villkor, vilka finns länkat vid varje bild.

Mycket nöje!

Södrabladets redaktion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *