Oscarsgalan

Snart är det dags för kanske ett av världens kändaste filmpris, om inte DET kändaste filmpriset som en skådespelare just nu kan bli tilldelad.

Vi blev alla förvånade förra året då Leonardo Dicaprio blev tilldelad en Oscar för sin fantastiska huvudroll i The Revenant. Man vet och har hört talas om att han är en aktiv och bra skådespelare som varit med i flera omtalade filmer som t.ex. Titanic och Den Store Gatsby.

I år så har vi dock många nya nomineringar som blivit kontroversiellt omtalade då de kretsar runt ett känsligt ämne som t.ex. Fences med Denzel Washington i huvudrollen. Den handlar om en vanlig arbetarklass-afroamerikansk pappa som försöker att överkomma de hinder som uppstår på vägen. La La Land har också fått en hel del uppmärksamhet då det är uppbyggt som en musikal i film format. En kärleksmusikal som utspelar sig under Jazz-tidernas höjdpunkt i Los Angeles. Denna film delar nämligen rekordet för mest Oscarsnomineringar någonsin med hela 14 nomineringar, de andra filmerna som La La Land delar första plats med är Allt Om Eva(1950) och Titanic(1997). Sverige har också kommit in i filmvärlden och den svenska nomineringen i år är En Man Som Heter Ove och är nominerad för bästa utländska film och kostym design.

Det är nu den 89:e upplagan av galan och själva eventet kommer att hållas den 26:e februari 2017 på Dolby Theatre i Los Angeles.

Av:Leo

Källor:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Oscarsgalan_2017

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *