PAC-MAN 256

Screenshot_aus_»PAC-MAN™_Championship_Edition_DX« (1)

Skärmdump från ”PAC-MAN Championship Edition DX

Bild

När jag först såg namnet på spelet tänkte jag:

“Wow, har det varit så många Pac-Man spel?”.

Detta visade sig vara falsk för att det är inte

anledningen till spelets namn”.               

Gillar inte alla Pac-Man? Originalet är en klassiker och Pac-Man själv är en figur som nästan alla känner igen från figuren som en pizza med en bit borttagen och rösten som låter som en ankrobot.

Nyligen har det kommit ut en ny version av Pac-Man publicerat av ”Bandai Namco” och utvecklat av ”Hipster Whale” kallat ”PAC-MAN 256”.

När jag först såg namnet på spelet tänkte jag: “Wow, har det varit så många Pac-Man spel?”. Detta visade sig vara falsk för att det är inte anledningen till spelets namn. Spelet heter detta för att i den originella Pac-Man arkadmaskinen så fanns det en bugg som gjorde så att om man kom till lvl 256 så var ena sidan bara en massa nummer och spöken som åker upp och ner medans den andra sidan är helt normalt. Detta hände för att level räknaren var sparad i en 8-bit integer, vilket betyder att det högsta numret som det kan hålla är 255. Alla spel är inte perfekta och det var inte häller Pac-man för att det fanns en bugg i spelets programmering vilket gjorde så att numret kunde gå upp till level 256 och då såg leven ut som mitt rum.

När jag väl hade laddat ner spelet såg jag på direkten likheten mellan detta spel och “Crossy Road”, Hipster Whales första spel. Det första som kom fram var “play” vilket var enkelt nog att trycka på.  Jag tryckte start vilket startade det originella Pac-Man start musiken. Sedan startade jag spela genom att dra åt det hållet jag ville gå.

Spelet är oändligt och man fortsätter att gå uppåt med slumpmässigt genererade banor och massor av spöken. Jagades bakom mig var massa siffror som kan döda en om man kommer för nära. När jag tillslut dog så gick det upp en mätare som berättade att jag hade fått en ny “powerup” vilket var i formen av en laser så jag fortsatte att spela, hitta lasern och dödade alla framför mig. Jag vet ej hur man dödar ett spöke med en laser men……

Spelet fortsatte så här och jag fick sedan många fler powerups som “Tornado” och “Giant” som man sedan kan uppgradera och göra så att man kan använda den längre. Min favorit är “power pellet” vilket är den poweruppen från det originella spelet som gör så att du kan äta spökena.

Målet med spelet är att försöka få så mycket poäng som möjligt så att du kan visa din dominans över dina ”vänner”.

Jag tycker att PAC-MAN 256 är en av de simplaste och roligaste spelen som man kan äga på mobilen. Själv spelar jag detta spel när jag inte har något att göra eller när jag väntar på nånågoteller någon. Detta spel får 1,04387634982 av 1,4837693478 möjliga

7736327296_7394215f15_o

Denna bild visar buggen från Pac-Man.  Bild

Av: Viktor

Källor:

https://gaminginsiders.com/features/qa-crossy-road-creators-hipster-whale/

http://crossyroad.wikia.com/wiki/Hipster_Whale_(Company)

http://pacman.wikia.com/wiki/Map_256_Glitch


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *