PÅSKPYSSEL

chicks-and-easter-eggs

Bild:Public domain

  1. Kaninvimplar

Du kan pynta upp en vägg genom att göra en jättegullig vimpel med kaniner. Du behöver en sax, lim, styvt papper och en lång tråd. Det första du ska göra är att hitta en mall på en kanin. Du kan också rita en om du vill. Gör några stycken, limma upp på en tråd och häng upp med två spikar eller liknande. Boom! En tråkig vägg blev just gullig och påskpyntad.

  1. Blåsa ägg

 Det här är en fin dekoration som är enkel att göra, du behöver endast använda saker som troligtvis alla har hemma. Du behöver ägg, en knappnål, en skål och karamellfärg för dekoration (om du vill).

  (Obs!) Lägg äggen i rumstemperatur innan du börjar annars kan det vara svårt att blåsa ut innehållet ur dem.

Ta ett medelstort ägg och skaka det så mycket du orkar, ett tips kan vara att sätta på lite musik, gå upp på köksbordet och skaka loss. Gör ett hål i botten på ett ägg med hjälp av en knappnål, gör sedan ett lite större hål på äggets andra ände. Blås ur det lilla hålet så hårt du kan. Tänk på att hålla dig över skålen, det kan bli lite kladdigt annars…

Dags att måla! (frivilligt)

Du kan använda dig av karamellfärg, hobbyfärg (det går att köpa i närmsta pyssel/hobbyaffär). Nagellack kan också användas till bas eller konturer eftersom penseln oftast är väldigt liten. Var kreativ! Bara fantasin sätter gränserna.

  1. Supergoda färgglada chokladsnacks!

Det här är ett väldigt gott, färgglatt (men inte så nyttigt) snacks!

Det du behöver är:

Vit/ljus choklad, karamellfärg i olika fina färger, en grillpinne, form, skålar, kastrull, bakplåtspapper och chokladägg (om man vill).

 Smält först chokladen i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Häll upp chokladen i olika skålar och häll i karamellfärg (en i varje) och blanda.

Lägg sedan bakplåtspapper i formen och häll chokladen i ränder bredvid varandra. Ta sedan träpinnen och dra runt i spiraler för fina mönster. Placera sedan ut chokladäggen med jämna mellanrum i formen.

Skjutsa in den i frysen i några timmar och bryt sedan till några små kvadrater.

Till sist men inte minst, njut!

Av: Lova och Matilda i 7B


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *