Pokemon GO

pokemon-1575834_960_720

Bild, public domain

Bakgrundsinformation

Pokemon är ett platsbaserat spel på mobilen som är baserat på animerade japanska Pokémon serierna och dem andra spelen. I Pokémon go så jagar man monster och sedan slås med dem i Pokemon gym eller försöker fånga alla slags sorter som finns i spelet. Spelet är utvecklat av Niantic som är ett amerikanskt mjukvaruföretag, Men som är utgivit av The Pokemon Company. Spelet är helt gratis att lada ner men man kan köpa inne i spelet för att få saker.

Vad ska man göra i Pokemon GO?

Enligt mig så finns det två huvud uppgifter i spelet och ett av exemplen är att få högst CP på dina Pokemon. CP betyder Comabt Power i Pokémon som nästan är level för dina Pokémon. Till exempel om en av dina Pokémon har 100 CP så kanske det inte så bra men om den är högre än 1000 CP så är det bra.

Den andra huvud uppgiften i Pokémon är att fånga alla sorter Pokémon. I serierna av Pokémon så finns det 721 monster! Men i mobil spelet så finns det bara 151 monster men det går inte fånga dem alla. Det går bara fånga 145 st. sedan finns det flera Pokémon som inte är så lätta att fånga. Det finns 4 stycken regions Pokémon som går bara fånga i vissa värdsdelar. Så det går bara att fånga 141 i Sverige.

Tauros = USA
Kangaskhan = Australien
Mr. Mime = Europa
Farfetch´d = Asien

Vad är Pokémon GO PLUS?
Pokémon GO PLUS är en ny sak som Nintendo har utvecklat. PLUS är ett armband som visar en lysdiod och meddelar spelaren när en Pokémon är i närheten. Denna funktion släpptes den 16 september 2016. Den använder sig av Bluetooth för att ansluta till användarens telefon för att funka.

Vart är bäst att fånga Pokemon?

Precis som med alla andra Pokémon-spel så finns det olika typer av Pokémon. Om du inte tycker om att gå i naturen så har vi en lista som berättar vad du kan hitta alla olika typerna. Dem som inte vet så finns det olika typer av Pokemon till exempel så finns det vatten Pokemon och många fler typer. En av dem absolut bästa ställena så är det Gamla stan som ligger i Stockholm. Det kommer alltid en sällsynt Pokémon varje dag där eller mer.

Normaltyp (normal) av Pokémon: torg, gräsmattor, alla typer av gator, skolor, universitet, restauranger, bibliotek, arenor och många fler ställen.

Stentyp (rock) av Pokémon: stenbrott, stadsområden, parkeringsplatser, stora motorvägar och stora industriområden

Ståltyp (steel) av Pokémon: byggnader, nära järnvägar (Gå inte på järnvägen och spela)

Grästyp (grass) av Pokémon: åkrar, gårdar, trädgårdar, alla typer av grönområden och lekplatser

Jordtyp (ground) av Pokémon: nära järnvägar och flygplatser (observera att ingen Pokémon är värd att hamna under ett flygplan för), kanaler, floder och parkeringsplatser med sandjord

Draktyp (dragon) av Pokémon: berömda sevärdheter och attraktioner i städer och på landsbygden (t.ex. slott)

Fetyp (fairy) av Pokémon: kyrkogårdar, kyrkor, landmärken och monument

Vattentyp (water) av Pokémon: varhelst det finns vatten, floder, hav, sjöar och kanaler

Spöktyp (ghost) av Pokémon: kyrkogårdar

Mörkertyp (dark) av Pokémon: biografer, teatrar, operahus, kyrkogårdar

Olika Tips

En av dem första tipsen som är nästan ett krav när du ska jaga Pokémon länge. Det är att ha med sig Power bank! Pokémon GO drar super mycket batteri. Sedan så finns det en funktion på spelet som heter ”battery saver” som gör när du har telefonen upp och ner så blir skärmen svart när spelet är igång. Så då kan du ha på den när du ska gå långt men inte ska jaga så du kan kläcka dina ägg. Sedan måste du besöka pokestop som ger dig t.ex pokeball som man fångar med du kan också få EXP så du går upp i level.

Källor:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Pok%C3%A9mon_Go och http://www.eurogamer.se/articles/2016-08-01-pokemon-go-den-ultimata-guiden-med-de-basta-tipsen

Skriven av: Oliver Sundberg


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *