Rouge one – ny Star Wars-film kommer snart!

Rouge one: a Star Wars story

Rouge one är nästa film i Star Wars serien, som kommer med nya äventyr och spännande karaktärer. Rouge one är dock den första stand alone-filmen i världen av Star Wars, men när man får reda på när den utspelar sig så blir man lite förvirrad eftersom de har valt att hoppa tillbaka till tiden för den första Dödstjärnan och inte fortsätta på den nyaste filmen. En fråga som man kan ställa till Lucasfilm är deras val av tid!?

40 dagar innan premiären är det många väntar på den nya filmen Rouge one: a Star Wars story. Den kommer alltså den 16 december 2016.

Rouge one handlar om en grupp med rebeller som har planen att ta ritningarna av Dödstjärnan. Imperiets nyaste supervapen som har kraften att förgöra hela planeter. Ett vapen som skulle kunna göra så att Imperiet blir oövervinnerligt för alltid. Filmen utspelar sig i tiden mellan filmerna Mörkrets Hämnd och Stjärnornas Krig. Som sagt så är Rouge one den första stand alone-filmen i Star Wars historien. Frågan som kommer upp är varför de inte gjorde fortsättningen på The force Awakens? Utan en film i mitten av 2 gamla filmer och inte filmen alla längtade efter när man kanske får träffa Luke Skywalker. Istället så gör de en film som är i princip samma som Star Wars: a new hope, som släpptes den 25 maj 1977  och hade premiär i USA.

Filmens hjältar är en grupp med ovanliga personer från galaxens olika hörn. Som t.ex. de två Karaktärerna K-2SO och Bodhi Rook som båda kommer från fiendens sida för att gå med i rebellalliansen. K-2SO är en omprogrammerad säkerhetsdruid och Bodhi Rook en pilot med stora talanger som kan vara användbara för alliansen om han får ihop tillräckligt med mod för att kämpa mot Imperiet. Det finns även kämpar från Republiken, som den forna soldaten Saw Gerrera som är stationerad på planeten Jedha. Han är skadad men hans kämparglöd är inte förstörd.

Om ni är riktiga Star Wars fans så kan ni klicka nedanför och se nedräkningen till de sista sekunderna till filmens premiär i Italien och filmens trailer. Vill ni veta mer om karaktärerna så titta in på StarWars.com för mer detaljer.

http://countdown.onlineclock.net/countdowns/starwars/

Författare: Joel H Byström

Källor:

https://days.to/until/star-wars-rogue-one

http://www.starwars.com/films/rogue-one

https://sv.wikipedia.org/wiki/Rogue_One:_A_Star_Wars_Story


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *