Sju saker du troligtvis inte visste om Donald Trump…

Snart är det val i USA och det finns två stycken personer att rösta på, Hillary Clinton och Donald Trump. Slaget om röster är intensivt, så vi har bestämt oss för att skriva ett par artiklar om det amerikanska valet. Vi har även skickat en reporter till USA för några exklusiva intervjuer om valet. Men vi återkommer med det, eftersom nu ska vi skriva några konstiga och roliga fakta om Donald Trump!

1.Exakt hur rik?

Vi vet ju att Trump är väldigt rik, och han är inte rädd att säga det. enligt Forbes är hans värde cirka 4.5 miljarder dollar eller 38 437 556 561,09 svenska kronor (TL;DR cirka 38 miljarder kronor). Det placerar Trump på en 324 plats i världens rikaste personer. Dock påstår Trump att hans förmögenhet sträcker sig ända upp till 10 miljarder, men det är inte särskilt sannolikt.

2. Aldrig druckit.

Donald dricker inte alkohol. Detta för att han hade en bror som dog av ett alkoholberoende. Han hette Fred Trump. Fred varnade sin bror att inte dricka alkohol, och Donald insåg att Fred hade rätt och lyssnade på sin bror. Det ironiska är att Trump äger ett vodka märke, som han själv aldrig druckit. Han har heller aldrig rökt eller snusat (men vem gör det)(btw spela ”snus – the game” på scratch. Det är amazing).

3. Mer om vodka.

Donald Trump lanserade 2006 sitt väldigt premium vodkamärke och sa att det var “a superb product and beautifully packaged” (svenska: en utmärkt produkt som är vackert förpackad). Dock var produkten är total flopp trots att Trump själv trodde att det skulle bli den mest populära drinken i USA. Det intressanta med vodkan är att Donald Trump sålde en dryck som han aldrig smakat på själv.

4. Trump vs Vattenfall.

För ett litet tag sedan var det en stor strid mellan den Donald och Vattenfall (det svenska elbolaget). Trump äger nämligen en golfbana vid nordöstra Skottland. Dock hade Vattenfall tänkt att de skulle bygga en vindkraftverkspark. Donalden gillade inte idén, den skulle ”förstöra utsikten” ifrån golfbanan. Han gick så långt att han tog upp det i högsta domstolen, där han dock gick upp i motvind. Bättre lycka nästa (rätte)gång, Donald!

5. The Wall

Ni har säkert hört talas om ”The mighty wall”. Trumps plan är att han på den första dagen som president ska börja bygga en stor mur längs den mexikanska gränsen. Detta för att mexikaner tar sig in olagligt i USA. De tar ofta med sig droger, kriminalitet och de är ofta pedofiler, anser Trump. Han ska börja bygga på väggen så fort han vunnit valet. Tydligen ska Mexiko betala för den muren, dock har han inte förklarat hur. Vi får väll se hur det går med det…

6. Trumps bästa citat.

Det ni alla har väntat på kommer nu. Så luta er tillbaka och njut mina Homo Sapiens och läs Trumps bästa citat.

It’s freezing and snowing in New York–we need global warming!”

Detta skrev Donald på Twitter 2011, han verkar tycka att det behövs lite mer Co2 i våran atmosfär…

Part of the beauty of me is that I’m very rich”

Ett av hans mest kända citat, detta beskriver också väldigt många egenskaper hos den Donald. Faktum är att han inte skulle vara minst lika intressant om det inte var för hans plånbok.

I could stand in the middle of 5th avenue and shoot somebody and I wouldn’t lose any voters”.

Detta är förmodligen Donald Trump mest sanna citat. Vad finns egentligen mer att säga?

Journalister: Albert Ahnfelt (ENTP), Simon Allergren (ENTJ).

Källor:

http://www.forbes.com/profile/donald-trump/

http://www.thefiscaltimes.com/2015/07/10/15-Facts-You-Didn-t-Know-About-Donald-Trump

http://content.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,2068227_2068229_2068224,00.html

http://fortune.com/2015/07/06/failed-trump-businesses/

http://www.dn.se/nyheter/usa-valet/donald-trump-pa-forsta-dagen-ska-vi-borja-bygga-en-mur/

http://fokus.dn.se/trump-vs-vattenfall/

http://www.etc.se/utrikes/13-helgalna-citat-fran-donald-trump

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23207756.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21949172.ab

http://edition.cnn.com/2015/12/31/politics/gallery/donald-trump-campaign-quotes/

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *