Södra Ängby skolas Lucia 2016

lucia-2016

Bild: Sofia Sik Book

Årets Luciatåg var på tisdagen den 13 December 2016.

Luciatåget bestod av: 3:orna som var tomtenissar och av mellanstadiekören som var tärnor och stjärngossar. Alice var Lucia, tomtefar var Oliver H och tomtemor Isabella ,  stjärnbäraren var Oskar W, allihop går i  9:an. Högstadiekören var uppdelad och killarna stod på balkongen  och tjejerna där nere på plattorna. De som arrangerade årets Lucia var, Olov Lenberg, mellanstadiekören och alla tomtenissar, och Ann-Sofie Landt, högstadiekören.

Låtarna som framfördes var både vanliga och mindre vanliga luciasånger till ex. Rudolf med röda mulen (tomtenissarna), Natten går tunga fjät, Goder morgon i denna sal, Nu vaknen(mellanstadiet), Lusse lelle, Himlen hänger stjärnsvart (Minikören) Nu vaken(högtstadiekören tjejer), Ros utsprungen,  fem st. Staffanvisor,  Lusse lelle,  Nu tändas tusen juleljus, Sankta Lucia och Tipp Tapp.

Hur det var att vara med: De flesta var ganska trötta för att alla från mellanstadiet behövde vara där kl. 06:00 och högstadiet 06:30! När man stod och sjöng så blev man ganska yr och man kunde få lite syrebrist på grund av de levande ljusen. Men det var värt allt besvär!

Av: Elin Ayala Vestberg och Jolina Jonsson 7C

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg
One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *