Stefan Löfvens möte med Donald Trump

Foto: Donald Trump (public domain), Stefan Löfven (av Frankie Fouganthin)

I tisdags förra veckan träffade den svenska statsministern, Stefan Löfven Amerikas president Donald Trump i Washington DC i vita huset för att Sverige skall få en bättre relation till USA, men även för att diskutera en viktig fråga: tullavgifter på stål.

I tisdags förra veckan hade vår svenska statsminister, Stefan Löfven, ett möte Donald Trump i det vita huset. Besöket började runt klockan nio och börjades med att båda svarade på frågor i det ovala rummet, där Donald även hyllade Sverige och berättade att han tycker att Sverige är mycket bra allierad. Sveriges relation till USA är viktig för både landets säkerhet och ekonomi, samt våra medborgares trygghet.
Och, Löfven blir den första ledaren i EU att träffa Trump efter beskedet att tullavgifter på stål och aluminium troligen höjas, stål till 25%, och aluminium till 10%, vilket kan påverka både Sverige och andra länder i Europa negativt. På det viset är det bra att tala med Trump innan de fattar några större beslut. De diskuterade även frågor om Nordkorea, invandring och terrorism.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/lofven-traffar-trump-detta-hander-timme-for-timme
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-mots-trump-och-lofven
https://www.svd.se/manga-kritiska-till-staltullarna

Tuva Carlsson


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *