Terrordådet i London

Tidigt på onsdag förmiddag så fick man med på kamera övervakning att en misstänkt terrorist körde rakt in i en folkmassa utanför parlamentshuset Westminster Palace. I filmklippet så ser man ett fordon susa fram över Westminster Bridge i hög fart. Filmklippet visar också att en kvinna ramlar ner från bron och landar i floden Thames. Hon dog inte men kom upp ur vattnet med allvarliga skador. Bl.a. så dog fem personer inklusive terroristen och en polis. Både kvinnan och 39 andra personer skadades allvarligt men klarade sig.
Efter att terroristen mejat ner människorna på bron så stannade han utanför parlamentet och försökte att ta sig in. Gärningsmannen körde solo och sköts till döds efter att han knivhuggit en polis.
– Det här är en dag som vi planerat för men vi har hoppats att den aldrig skulle ske. Sorgligt nog är den nu en realitet, sade Mark Rowley som tillhör Londonpolisen
Theresa May som befann sig i Westminster Palace blev bortförd från byggnaden och fördes till säkerhet på Downing street.
Passagerare i London Eye fick stanna kvar i attraktionen att deras egen säkerhet inte skulle riskeras. Även så stängdes flera tågstationer av men öppnades sedan igen senare på kvällen.

Av: Leo Eriksson

Källor:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/fem-doda-i-attentat-i-london/


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *