Titanic återuppstår!

Info:

Titanic finns igen! Eller rättare sagt det byggs en ny kopia på Titanic i Kina. Projektet påbörjades nu i veckan efter över två års planering. De som bygger båten säger att de har spenderat mycket tid på att få tag i de gamla ritningarna. Allt som fanns i båten kommer att finnas i den nya, t.ex. swimmingpool, teater och ett dansgolv.

Om båten:

Den nya båten kommer bli över 250 meter lång och 28 meter bred. Kostnaden på den nya Titanic kommer ungefär kosta en miljard yuan, som är ungefär 1,3 miljarder kronor. De som känner till Titanic sen innan vet att båten sjönk ner till Atlantens botten. En del tänker att även denna båt kommer  att sjunka. Men de som tillverkar båten säger att den här gången är det mycket mindre risk för att båten kommer att sjunka. De som kom på denna idé hoppas att kopian av skeppet kommer att locka turister till företaget Sichuan-provinsen.

Fakta om original Titanic:

Titanic var en ångbåt som skulle åka över atlanten. Färden började i Southampton i England och skulle åka till New York i USA. Fartyget byggdes för att transportera passagerare. Båten åkte den 10 april 1912. När Titanic lämnade Southampton så åkte de först till Frankrike och Irland för att hämta saker. 11 april så lämnade skeppet Europa och åkte mot slutdestinationen New York. Ungefär före midnatt den 14 april krockade Titanic med ett isberg och fick ett hål i sitt skrov. När skrovet fick ett hål så började det läcka in mycket vatten i båten. 2 timmar och 40 minuter senare så sjönk Titanic ner till Atlantens botten. Det var några personer som överlevde denna olycka. Skeppets undergång blev en av världens största marinkatastrofer. Det var många som dog av denna katastrof. Det var ungefär 2 225 personer på båten och om man räknar ihop alla platser på alla livbåtarna så kunde bara 1 178 få plats. Så det var många som dog under denna katastrof.

Av Oliver Sundberg

KÄLLOR: https://sv.wikipedia.org/wiki/RMS_Titanic

http://www.aftonbladet.se/tagg/3a7dbf9097232cb2b339ce4a0b7d025f6c543280 https://sv.wikipedia.org/wiki/RMS_Titanic

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *