Toppevents i Sverige 2017

Green Day på Globen

Green Day är ett av de mest igenkända punkbanden i världen. De har haft flera låtar som nått topp 100 mest spelade. Senaste gången de var här var 2013 men nu är dem tillbaka med ett nytt album med nya låtar som vi kan lyssna på.

Men varför ska du vara glad, intresserad eller galen att de är här? En anledning skulle vara att de har gjort flera låtar som fortfarande spelas tills idag och många har blivit klassiker. Även om man inte gillar rockmusik så har man antagligen hört talas om någon av deras låtar som t.ex. ”American Idiot”. Anledningen för att de har blivit så kända är för att deras låtar låter inte bara bra, de är bra skrivna och man får en känsla av vad sången vill att vi ska känna. Några av deras låtar är glada och energifyllda och andra kan vara sorgliga och lite mer lugnande.

Det kommer antagligen finnas någon låt av dem som du kan gilla. Om du inte gillar rock så kan du kanske hoppa över att gå på konserten men du bör lyssna på deras musik och förstå varför de blev så stora.

WWE LIVE-Hovet

Wrestling är ett av de största fenomenen i USA men något som aldrig har varit stort här. Därför har aldrig det största företaget inom wrestling (WWE) kommit hit men detta ändras i år. Jag vet inte varför men jag är kär i wrestling, specifikt WWE’s wrestling shower. WWE står för ”World Wrestling Entertainment” men de har aldrig varit i Sverige så nu får de en chans att leva upp till deras namn. Jag tror att de flesta vet att wrestling är fejkat och att det inte slår varandra med stolar på riktigt (oftast), men det är tar inte bort det fantastiska från att se folk flyga från ena sidan av ringen till den andra och sedan göra 3 stycken volter i luften.

Alla wrestlare har en egen stil så att det ska bli variation, men om man vill bli stor i WWE måste man också ha charm och bli antingen gillad eller hatad. De bästa kan bara prata och få alla i arenan att jubla och bli exalterade som till exempel ”Dwayne (The Rock) Johnsson” som också blivit känd genom filmer som ”Fast and Furious 7” och ”Central Intelligence”. Andra wrestlare är kända för hur starka de är som till exempel ”John Cena”. Allt detta kan sättas ihop till en historia som allt kan berättas i ringen där de kan få fansen att skrika, bua eller skratta.

Gröna Lund-Gröna lund

Gröna lund har alltid haft artister som kommer dit och spelar på eftermiddagen. Man kan antingen åka med alla hårresande attraktioner samtidigt som musiken spelas i bakgrunden eller så kan man stå där bland alla lyssnare och ta in all musik.

De första konserterna börjar i maj och då spelar 4 artister utspridda under månaden. Av dessa fyra så är Norlie & KKV störst här i Sverige. Jag gillade deras första stora låtar ”Tröjan du hatar” och ”Där jag hänger min hatt” under några dagar tills den spelades allt för mycket som allt på radio. Båda sångerna handlar om att någon av de gjort slut med någon tjej och det enda han kommer ihåg som ett bra minne var det de gjorde i sängen.

Nästa månad kommer bland annat två Svenskar till, nämligen Zara Larsson och Veronica Maggio. Veronica är ganska klart min favorit artist mellan de två eftersom att ja inte gillar den typen av musik som Zara gör. Veronicas låtar låter lite mer glada och inte så bas fulla. Sedan kommer flera rockband och några popband men inte så mycket ”mainstream” musik eller son musik som de flesta lyssnar på. De banden jag kommer lyssna på är Blink-182, Slayer, Alice Cooper, Bad Religion, Megadeath och D-A-D.

Av: Viktor

Källor:

http://www.gronalund.com/sv/scen-show/konserter/

https://www.stockholmlive.com/events/detail/wwe-live

https://www.stockholmlive.com/events/detail/green-day


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *