Vad är youtube?

Många av er har förstås hört  om youtube, där man kan se olika klipp, men här kommer lite mer information. 

Youtube är en hemsida där man kan kolla på massor av olika klipp t.ex roliga katter eller nästan vad som helst. Youtube växer och växer det kommer flera personer varje dag och kollar på olika klipp på youtube. Det man kan hitta, när man söker på youtube, är väldigt olika eftersom själva sökningarna påverkar vilka klipp som kommer upp, sökmotorn ger dig olika förslag som du kan kolla på.

Youtubers: Är de personer som lägger upp klipp på youtube, där de t.ex pratar om olika ämnen som olika händelser eller när de upplever saker. De pratar och kan ge dig tips på olika saker som bra böcker. Klippen på youtube heter oftas vad som händer under klippet.

Gamers: Det hör man på ordet att det är olika personer som spelar olika spel och filmar det och lägger upp det på youtube. Gamers är en sort youtuber fast de lägger upp klipp när de spelar till skillnad från dem som  lägger upp klipp på tips eller händelser.

Den som vill kan börja följa olika personer som lägger upp klipp om sånt man gillar, Här kommer 5 tips på några du kan följa:

  1. Pwediepie
  2. Jockiboi TV/Jocke och Jonna
  3. Therese Lindgren
  4. Clara Henry
  5.  Tova Helgesson

Hoppas ni gillar det!

Källor: Eget kunnande om youtube.

Av/Elin Ayala Vestberg 7C

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *