Vårens största bilmässa!

Vårens största bilmässa! – Geneva Motor show
Under de kommande dagarna så kommer de största bilmärkena runtom i hela världen att presentera sina kommande produktionsbilar och konceptbilar i det lilla landet Schweiz. Läget precis i mitten av kontinenten gör det perfekt för bilar från runtom i Europa att komma till bilmässan. Trots val av plats så har Geneva motor show gjort Schweiz till ett av de främsta huvudkontoren för bilnyheter i modern tid. Numera är landet inte bara känt för sin choklad! De största europeiska biljättarna har ställt ut sina nya fordon. Allt från SUV:s till hyperbilar. Här är de bilarna som fått mest uppmärksamhet och som just nu är populärast på mässan:

Alpine A110

Före detta Renault ägda märket Alpine har slagit tillbaka och visat upp sin senaste sport bil Alpine A110 som har visuella drag från deras äldre modell som producerades mellan åren 1961-1973. På bilden ovan så kan man se att båda modellerna har 4 strålkastare men den som visades upp i Genevé har nu utrustats med LED strålkastare. Den nya A110 börjar däremot att likna en Porsche 911 vilket är sorgligt då den originella A110 var en legend på rally scenen. Vår svenska Ove Andersson vann Rally VM i Monte Carlo 1971 bakom en Renault Alpine A110. Men man kan inte undgå känslan av att märket gjort om denna klassiska bil med en nypa modern teknik.

Ferrari 812 Superfast

Ferrari har visat upp sin senaste superbil 812 Superfast som sägs ska ersätta F12 Berlinetta som när den först introducerades på Geneva motor show år 2012 var deras starkaste bil dittills. Ferrari har gjort det igen och 812 Superfast är deras starkaste produktionsbil hittills med en V12:a som producerar 789hk.

Koenigsegg Agera RS Gryphon

Här har vi då Skandinaviens svar till vad en hyperbil ska vara och hur den ska se ut. Märkets bilar ser dock mer ut som rymdskepp än vad det egentligen är. Koenigsegg är ett svenskt märke som är känt över hela världen. De är väldigt dyra men man får verkligen mycket bil för pengarna. Från långt håll så ser det ut som att den är färgad med svart lack men om man tittar lite närmare så ser man att det är klarlackad kolfiber. Det som gör denna bil speciell förutom att det bara finns en i världen så är det att de linjerna som går över hela karossen är 24 karat bladguld. De flesta bilälskare bryr sig mer om insidan än utsidan. Just denna bil har samma motor som Koenigsegg One:1 vilket innebär att den producerar 1.360hk. Koenigsegg Agera RS Gryphon är bara en millimeter ifrån att ha 1 hästkraft per kilo då den väger 1.390kg (utan förare och bränsle.) Den är väldigt lik sin storebror Koenigsegg One:1 men denna bil fokuserar mer på lyx än rå kraft.

Källor:

Renault Alpine A110

Ferrari 812 Superfast officiell med 800 hästkrafter


https://sv.wikipedia.org/wiki/Ove_Andersson_(rallyf%C3%B6rare)
http://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20170304/koenigsegg-agera-rs-ryphongripen-forgylld-drombil-med-1360-hk/
http://www.autocar.co.uk/geneva-motor-show-2017


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *